Gastronomie
Het eten in Indonesië is zeer divers, De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, de Indiase, de Arabische en ook de Nederlandse keuken. Hoewel het Indonesische Eten vrij simpel is, voegen alle kruiden, grassen en bladeren veel smaak toe aan de meeste gerechten. Rijst is het belangrijkste ingrediënt van de meeste maaltijden Het zit in bijna iedere maaltijd verwerkt.
Nasi Goreng
![](https://primary.jwwb.nl/public/s/u/o/temp-fryftjttknevzqswywzm/anr7d6/indoeten1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=629%2C471%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=419&height=314)
Sambal Goreng sempeh
![](https://primary.jwwb.nl/public/s/u/o/temp-fryftjttknevzqswywzm/zi15bo/indoeten02.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=659%2C472%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=419&height=300)
Tsjendol
![](https://primary.jwwb.nl/public/s/u/o/temp-fryftjttknevzqswywzm/indoeten03.jpg)